Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Meer informatie         Delen    

Wonen voor volwassenen

De woonvormen van PGZ hebben als doel de bewoner met een autisme aanverwante stoornis of lichte verstandelijke beperking vanaf 18 jaar zo normaal en zelfstandig mogelijk te laten wonen. De woonvormen en daarmee ook de begeleidingsvormen zijn divers en daarmee passend bij de verschillende begeleidingsbehoeften. Het betreft woonvormen met 24 uurs begeleiding welke ook zoveel als mogelijk vanuit zelfstandige appartementen wordt vormgegeven. De appartementen worden beschikbaar gesteld door PGZ.

24 Uurs begeleiding, de naam zegt het al. Begeleiding is 24 uur per dag beschikbaar voor je, wanneer het nodig is.. We bieden zowel geplande als ongeplande begeleiding.
Indien je meer nodig hebt dan een veilige en beschermde woonomgeving om je problemen/beperkingen te kunnen verminderen, is er de mogelijkheid om naast de afgestemde (individuele) 24 uurs begeleiding ook individuele behandeling te bieden. Mogelijke individuele therapieën zijn onder andere psycho-educatie, weerbaarheidstraining, creatieve therapie, psychomotorische therapie of medicatie.

Binnen de 24uurs woonvormen werken we met het 8 fasemodel. Tijdens de periode dat je binnen de 24uurs setting woont zal je steeds een fase doorlopen. Op deze manier is het duidelijk waar je je bevindt in de begeleiding. 
Als je het appartement betrekt betrekt, krijg je een mentor toegewezen, deze persoon is iemand die de hoofdlijn van je begeleiding bewaakt. Daarnaast zal je ook gesprekken hebben of vaardigheden oefenen met de andere medewerkers. De begeleiding kan ondersteuning bieden op verschillende gebieden: denk aan financiën, dagbesteding, sociale contacten, psychisch welbevinden, praktische zaken etc.
We gaan de samenwerking met je aan, om te werken aan je zelfstandigheid.

Ambulante woonbegeleiding:
Binnen het ambulant wonen betekent dat dat de geplande begeleiding binnen je zelfstandige appartement wordt vormgegeven.  De begeleiding is afgestemd op jouw vraag en behoefte. Je zorgvraag kan betrekking hebben op verschillende levensgebieden; financiën, dagbesteding, sociale contacten, psychisch welbevinden, praktische zaken etc. Afhankelijk van de vraag kan deze ondersteuning zich op een of meerdere van deze levensgebieden richten en vindt  plaats 1 of meerdere keren per week bij jou thuis.
 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99