Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Meer informatie         Delen    

Intensieve Gezinsbehandeling

De intensieve gezinsbehandeling is een vorm van kortdurende hulpverlening in de thuissituatie die als doel heeft u als ouder/verzorger verder op weg te helpen bij het opvoeden van uw kind. De gezinsbehandelaar gaat samen met u op zoek naar mogelijkheden om de opvoedsituatie te optimaliseren en een eventuele negatieve spiraal waar uw gezin in terecht is gekomen te doorbreken.

Afhankelijk van de hulpvraag kan het gaan om het aanleren van pedagogische vaardigheden, inzicht krijgen in het gedrag en de problematiek van uw kind of het invoeren van specifieke methodieken en hulpmiddelen waar uw kind door zijn stoornis of beperking behoefte aan heeft.

Via regelmatige evaluaties wordt samen met u bekeken welke vorderingen er met de behandeling worden geboekt en in hoeverre de doelen al bereikt zijn.  Aan de hand daarvan wordt de frequentie van de behandeling geleidelijk afgebouwd totdat uiteindelijk de gestelde doelen volledig gerealiseerd zijn.

Intensieve gezinsbehandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking

De gezinsbehandelaar komt bij u thuis om daar met uw kind en uw gezin te werken aan het stimuleren of herstellen van de gezinssituatie. Daarbij richt deze behandeling (Intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling of Langdurige orthopedagogische gezinsbehandeling, IOG/LOG) zich veelal op het vergroten van de (pedagogische) vaardigheden van u als ouder/verzorger in het kunnen omgaan met een kind met een lichte verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met gedragsproblemen.

De gezinsbehandeling kan zich tevens richten op eenvoudige vragen op andere gebieden zoals financiën, huisvesting, sociale contacten of problemen in de buurt. Afhankelijk van de vraag die er bij u of uw kind ligt. Het doel is, om samen met u, de gehele problematiek rondom uw kind te verminderen.

Methodieken

Omdat niet alle ouders/verzorgers dezelfde problemen ervaren en omdat iedere gezinssituatie weer anders is, biedt PGZ maatwerk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek die in uw situatie het beste aansluit.

Naast gezinsbehandeling hebben we voor mensen met een licht verstandelijke beperking mogelijkheden op het gebied van:
Individuele en groepsbehandeling;
  • Gespecialiseerde thuisbegeleiding;
  • Logeeropvang;
  • Woonbegeleiding;
  • Vrije tijdsclubs;
  • Medicamenteuze behandeling.
 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99