Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Meer informatie         Delen    

Ambulante schoolbegeleiding


Voor wie

Ambulante schoolbegeleiding is bedoeld voor kinderen met een verstandelijke beperking, autisme, ADHD, leerstoornis(sen) of een ontwikkelingsachterstand op een peuterspeelzaal of in het basisonderwijs. Het doel is om hen optimale ontwikkelingskansen aan te bieden in de eigen omgeving.

Begeleiding

Afhankelijk van de vraag en het kind kan de begeleiding direct in de groep worden gegeven, waarbij de begeleider in en/of buiten de klas met gerichte individuele doelstellingen werkt.  Daarnaast is het mogelijk om begeleiding te bieden aan de leerkracht door middel van observaties, het geven van adviezen en het samen formuleren van doelstellingen. Deze begeleiding en ondersteuning wordt geboden door gediplomeerde en gespecialiseerde leerkrachten en pedagogen, waar nodig ondersteund door een orthopedagoog.

Na een intake tussen de zorgcoördinator, ambulante begeleider, ouders en school volgt, afhankelijk van de vraag, een periode van observatie. Vervolgens stelt de ambulante begeleider in samenwerking u als ouder/verzorger en leerkracht een begeleidingsplan op aan de hand waarvan gewerkt gaat worden. Dit zal regelmatig worden besproken en waar nodig worden bijgesteld.
 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99