Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Meer informatie         Delen    

Gespecialiseerde Logeeropvang

Voor wie

Wij bieden gespecialiseerde logeeropvang aan voor kinderen en (jong) volwassenen met beperkingen zoals een autismespectrumstoornis, lichte psychiatrische problematiek, ADHD of een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking. Tijdens deze logeeropvang krijgt u en andere gezinsleden de rust en ruimte om tot uzelf en tot elkaar te komen en het biedt uw kind een ontspannend en afwisselend weekend binnen een veilige, gestructureerde omgeving. Daarnaast wordt er met uw kind gewerkt aan de zelfstandigheid en sociale vaardigheden die bij zijn/haar leeftijd horen.

Waar

De gespecialiseerde logeeropvang vindt (10x per jaar) plaats op een bosrijke locatie in Midden-Limburg.

Activiteiten

Het activiteitenprogramma voor de weekenden wordt aangepast aan de leeftijden, beperkingen, mogelijkheden en wensen van de desbetreffende groep en de individuele deelnemers. We ondernemen activiteiten zoals zwemmen, vissen, wandelen, fietsen, bowlen, etc. Maar er worden ook leuke en sociale huiselijke activiteiten georganiseerd zoals gezamenlijk koken, tafeldekken, knutselen, video kijken, gezelschapspellen, etc.

Begeleiding

In het weekend bieden de begeleiders duidelijkheid, structuur en rust. Er wordt voortdurend afgewogen wat gezellig, leuk en leerzaam is voor kinderen en (jong) volwassenen en wat er nodig is om zoveel mogelijk structuur te bieden, zoals het gebruik van dagschema’s om de tijd te structureren en het aanbrengen van aanpassingen in de ruimte. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met het gedrag van deze kinderen. Ze kunnen zichzelf zijn en hoeven zich niet anders te voelen tussen hun groepsgenoten. Dit maakt het ook mogelijk gericht aan hun sociale vaardigheden te werken.
 
Wij werken bij voorkeur met vaste begeleiders en vaste groepen. Een groep bestaat uit maximaal 6 kinderen/jongeren/jong volwassenen en 1 of 2 vaste professionele begeleider(s) met daarnaast een ondersteunend team dat op oproep bereikbaar is. De begeleiders hebben onderling overleg over de invulling van de weekenden; daarnaast zijn er regelmatig teambesprekingen en vinden er evaluaties met u als ouder/verzorger plaats. Uw kind mag zelf ook meedenken over de activiteiten en worden uitgenodigd hun ideeën aan te leveren bij de begeleiding.

Wanneer

De volgende data staan gepland:

 _
 _
 _
Weekenden voor de zomervakantie 2019
Weekenden na de zomervakantie 2019

 _
 _
 _
26 en 27 januari
24 en 25 augustus

 _
 _
 _
23 en 24 februari
21 en 22 september

 _
 _
 _
23 en 24 maart
19 en 20 oktober

 _
 _
 _
18 en 19 mei
16 en 17 november

 _
 _
 _
15 en 16 juni
7 en 8 december

 _
 _
 _
 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99