Meer informatie         Delen    

Intensieve Gezinsbehandelaar M/V

regio Nederweert

·         Aantal uren is in overleg

·         Tijdelijk contract met mogelijkheid tot verlenging

·         De functie van Intensieve Gezinsbehandelaar is ingeschaald in FWG 50 van de CAO Gehandicaptenzorg

Onze functie:
Je biedt behandeling aan het gezinssysteem waar het kind met zijn of haar beperking deel van uit maakt. Je analyseert het gezinssysteem en vanuit deze analyse benader je de diverse gezinsleden vanuit hun kracht en mogelijkheden. Binnen de gezinsbehandeling worden ouders d.m.v. psycho-educatie vaardiger in het analyseren van het probleemgedrag van het kind, om dit vervolgens te kunnen vertalen in gericht handelen.

De behandelingsstrategie concentreert zich op een drietal punten:

-          Stimulatie van de normale ontwikkeling

-          Structurering van de omgeving

-          Behandeling van storend gedrag dat interfereert met leren en met deelname aan het gewone leven

Je gaat samen met de ouders op zoek naar mogelijkheden om de opvoedingssituatie te optimaliseren en een eventuele negatieve spiraal waar het gezin in terecht is gekomen te doorbreken. Afhankelijk van de hulpvraag kan het gaan om het aanleren van pedagogische vaardigheden, inzicht krijgen in het gedrag en de problematiek van het kind of het invoeren van specifieke methodieken en hulpmiddelen waar het kind door zijn stoornis of beperking behoefte aan heeft. 

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde opleiding tot maatschappelijk werkende (MWD), GGZ-agoog of sociaal pedagogisch hulpverlener (SPH) of pedagoog[1]. Daarnaast is minimaal drie jaar relevante werkervaring in ouderbegeleiding bij psychiatrische dan wel verstandelijke beperkingen een vereiste. Je bent bekend met het systeemtheoretisch en gedragstherapeutisch denkkader.

Je bent in staat om zelfstandig te werken en daarnaast in te schatten wanneer terugkoppeling naar andere betrokkenen noodzakelijk is.

Je bezit verantwoordelijkheidsgevoel, je bent sociaal, flexibel, integer, communicatief vaardig en stressbestendig.

De aard van het werk vraagt flexibiliteit in werktijden, dit betekent bereidheid om ook buiten de gewone kantooruren te werken.

Wat bieden wij
Onze hoge ambitie wordt bereikt door onze enthousiaste en betrokken medewerkers. 
Voor onze professionals hebben we een modern HRM-beleid. Je persoonlijke ontwikkeling en jouw bijdrage aan de ontwikkeling van het team staan voorop. Daarnaast hebben we een prima arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO-Gehandicaptenzorg, waaronder een uitstekende pensioenregeling en een tegemoetkoming in de collectieve ziektekosten- verzekering.

Solliciteren
Heeft deze vacature je interesse gewekt dan nodigen wij je uit te reageren. Wij ontvangen graag voor 04 mei 2018 je motivatiebrief met CV. Je kunt deze richten aan solliciteren@pgz.nu. Mocht je nog vragen hebben over deze vacature of over de procedure, dan kun je telefonisch contact opnemen met Henny Vaes, teamleider via telefoonnummer 0495-622399. 

Bij indiensttreding is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 [1] Het bezit van een diploma van één van de genoemde basisopleidingen is vereist vanwege eisen gesteld in de DBC GGZ. Ook orthopedagogiek, GGK en psychologie (WO) volstaat vanuit de DBC beroepentabel.

 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99