Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Zorgverlening PGZ is al jaren dé autisme specialist in de regio Limburg en Noord-Brabant. Ons specialisme is het behandelen en begeleiden van mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS). PGZ biedt tevens gespecialiseerde zorg en ondersteuning aan (jong)volwassenen en kinderen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD, angststoornis, gedragsstoornis, overige psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking (LVB). Wij bieden zorg op maat  aan mensen van alle leeftijden.

Wilt u meer weten over de procedures binnen Zorgverlening PGZ, zoals bijvoorbeeld onze klachtenprocedure of contact met onze vertrouwenspersoon, klikt u dan hier voor onze informatiefolder.

Missie:

De missie van PGZ is het bieden van (ambulante) ondersteuning en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met een psychiatrische stoornis of licht verstandelijke beperking. De ondersteuning is erop gericht om een cliënt samen met de belangrijke mensen om hem heen een zo groot mogelijke kwaliteit van leven te bieden, waarbij de nadruk wordt gelegd op het verminderen van de klachten en het versterken van de eigen mogelijkheden. Persoonlijke ontwikkeling en vergroten van maatschappelijke zelfstandigheid staan hierbij voorop.  Hierbij maken we gebruik van onze specialistische kennis, ervaring en effectief gebleken methodieken voor behandeling en begeleiding.

Visie:

  • Ieder mens is uniek en verdient daarom een individuele aanpak. Uitgangspunt voor alle vormen van begeleiding en behandeling is daarom de individuele wens en hulpvraag van de cliënt.
  • We vertrouwen op mogelijkheden van mensen en gezinssystemen om zich te ontwikkelen.  We bieden een tijdelijke deskundigheid aan om deze ontwikkeling weer op gang te helpen  en vertrouwen vervolgens op de mogelijkheden van cliënten om deze ontwikkeling op eigen kracht voort te zetten.
  • Een cliënt is onderdeel van een groter geheel. We betrekken in onze begeleiding en behandeling daarom zo veel mogelijk zijn directe omgeving (gezin, school, werk en vrije tijd). Hiermee stimuleren wij dat de doorgemaakte ontwikkeling naar de dagelijkse praktijk wordt bevorderd en de lange termijn effecten van behandeling en begeleiding zo groot mogelijk zijn.
  • Waar andere vormen van ondersteuning (professioneel of informeel) aanwezig zijn, wordt er actief samengewerkt.

Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:




Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:




Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99