Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Meer informatie         Delen    

Diagnostisch onderzoek 

Intakegesprek
Na aanmelding volgt een intakegesprek, waarin er nader kennisgemaakt zal worden en de zorgen, problemen en hulpvragen in kaart gebracht zullen worden. Tevens wordt er gekeken naar het verleden en de thuissituatie. Wensen en verwachtingen worden ook besproken. Het is mogelijk om iemand mee te nemen naar dit gesprek.

Diagnostisch onderzoek
Soms is het nodig om voor de start van een behandeling uitgebreider onderzoek te doen om de aard van de klachten inzichtelijk te maken of behandeldoelen en behandelrichting helder te krijgen. Gedurende een diagnostiektraject wordt informatie verzameld middels gesprekken, observaties of testen. Vaak zijn meerdere sessies nodig.

Een onderzoek kan bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Psychologisch onderzoek
  • Intelligentieonderzoek
  • Neuropsychologisch onderzoek
  • Sociaal-emotioneel onderzoek
  • Psychiatrisch onderzoek
  • Observaties (kinderen en jongeren)
  • Gezinsonderzoek (kinderen en jongeren)
 

Welke onderdelen nodig zijn, hangt af van de hulpvraag en van de aard, ernst en complexiteit van de problematiek. Wanneer het onderzoek is afgerond, worden de resultaten in een rapportage vastgelegd en in een multidisciplinair overleg besproken. De diagnose wordt vervolgens gesteld, waarna er gekeken wordt naar een passend behandelvoorstel.

Adviesgesprek
Uiteindelijk volgt een adviesgesprek waarin de uitkomsten van het onderzoek en het behandeladvies worden besproken. Samen met u wordt gekeken of het advies passend is.

 

 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99