Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

AKKOORD


Meer informatie         Delen    

Open dag ontwikkelingscentrum

Open dag ontwikkelingscentrum PGZ

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand worden op een liefdevolle manier gestimuleerd in hun ontwikkeling

Ieder kind is uniek en heeft het recht zich in een veilige omgeving te ontplooien. Het ontwikkelingscentrum van PGZ is zo’n fijne en veilige plek voor kinderen, waar ze helemaal zichzelf mogen zijn. Het centrum waar kinderen op een warme en liefdevolle manier gestimuleerd worden in hun ontwikkeling is al jaren gevestigd in Nederweert. Tijd om kennis te maken.

Ontspannen kennismaken

Op woensdag 22 mei opent  PGZ haar deuren en kunnen ouders, broertjes, zusjes, hulpverleners en buurtbewoners kennismaken met hetgeen het ontwikkelingscentrum te bieden heeft.

Op deze dag kunnen kinderen vrij spelen, knutselen, puzzelen of lekker springen op het springkussen. Natuurlijk is het ook een mooie manier om samen met uw kind te ontdekken of het ontwikkelingscentrum een fijne en veilige plek voor hem/haar zou kunnen zijn.

Feestelijke onthulling nieuw logo

Tijdens de open dag zal de directeur samen met een ouder en een kind het nieuwe logo van het ontwikkelingscentrum onthullen. U bent van harte welkom om met ons mee te proosten op 22 mei vanaf 15.00 uur.

Over het ontwikkelingscentrum

Het centrum biedt kinderen met een beperking extra begeleiding. Het is een plek waar kinderen  overdag naar toe gaan om te spelen, te leren en bezig zijn met andere kinderen. Het doel is, om in een veilige, prettige maar bovenal warme en liefdevolle omgeving, de mogelijkheden van kinderen te stimuleren.

Het centrum is ingedeeld in twee groepen. De groepen zijn opgesplitst naar ontwikkelingsleeftijd. In ontwikkelingsgroep ‘de Donsvlinder’ vindt met name gerichte ontwikkelingsstimulering plaats. Bij de school voorbereidende groep ‘de Vuurvlinder’ staat naast ontwikkelingsstimulering vooral het aanleren van schoolse vaardigheden centraal.

Voor wie?

Het ontwikkelingscentrum richt zich op kinderen met een (vermoeden van een) psychiatrische of licht verstandelijke beperking of een algehele ontwikkelingsachterstand in de leeftijd tussen ca. 2 en 7 jaar oud.

 In het ontwikkelingscentrum komen kinderen die:

·         Geen aansluiting vinden binnen een reguliere kinderdagopvang of peuterspeelzaal;

·         Nog niet klaar zijn voor het (speciaal) basisonderwijs of daar zijn vastgelopen;

·         Extra aandacht en specifieke zorg nodig hebben;

·         Gerichte ontwikkelingsstimulering nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontplooien;

·         Geobserveerd of gediagnosticeerd dienen te worden.

 

Komt u ook gezellig langs? Op 22 mei vanaf 15.00 tot 18.00 uur verwelkomen wij u graag op de Beatrixstraat 31a in Nederweert. Tot de 22e.

 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99