Meer informatie         Delen    

De overgang naar de Jeugdwet en Wmo is een feit voor PGZ

21-04-2015

Dat betekent dat wij als 1 van de weinige organisaties haast volledig overgaan naar een gemeentelijk beleidskader voor de toewijzing, vormgeving en betaling van onze activiteiten. Ondanks dat er in 2015 nog sprake is van overgangsrechten bij cliënten, betekent het dat PGZ moet voldoen aan heel veel nieuwe kaders en afspraken met gemeenten, omdat we met ruim 70 gemeenten afspraken hebben gemaakt. Ook betekent deze fase dat de impact van de overgang op PGZ nog niet volledig in beeld is.

We zijn dan ook in de eerste maanden van het jaar (en nog steeds) heel hard aan het werk gegaan om op vele processen die we tot december op de ‘automatische piloot’ konden doen, weer opnieuw te ontdekken en te vertalen naar eigen werkprocessen. Zo is het declareren van onze diensten een hele opgave omdat veel gemeenten hiertoe een eigen werkwijze hanteren en er sprake is van diverse tariefstellingen voor dezelfde diensten in de verschillende regio’s. Kortom een zoektocht naar het vinden van de juiste weg in de gemeente waar de cliënt woonachtig is. Dat geldt ook voor onze processen aan de ‘voordeur’ (ons cliëntbureau).

Er zijn geen eenduidige afspraken gemaakt tussen gemeenten hoe men de toegang tot de dienstverlening oppakt en daarom hanteren veel gemeenten weer net een ander werkproces, dat wij moeten zien te achterhalen en te implementeren. De druk op de administratie en het cliëntbureau was en is dan ook enorm. De omschakeling vraagt veel van onze medewerkers. Het is daarbij mooi om te zien dat PGZ op dergelijke momenten haar kracht toont en dat iedereen bereid is om een stap extra te zetten. Dat geeft een enorm vertrouwen in de toekomst!
 
Ondanks dat het hard werken is om alles weer in goede banen te leiden, geeft deze fase ons ook de mogelijkheid om los te komen van onze ‘automatische piloot’ en te bekijken of dat wat we altijd al deden, nog steeds gewenst is bij gemeenten. Zo kijken we of processen eenvoudiger kunnen of in aantal kunnen worden verminderd om zo de slagkracht te behouden en snel in te kunnen spelen op veranderingen en regionale wensen. Dat wordt binnenkort vertaald in ons nieuwe Beleidsplan voor de komende jaren.
 
 
Meer informatie     
Delen    


Contact met PGZ

Bedank tekst
Naam *
E-mailadres *
Telefoon
Waarmee kunnen wij u helpen?
Bericht

Deel deze pagina via e-mail

Aan:


Van:
Meer informatie aanvragen

Onderwerp:


Van:
Bel ons op nummer:

0495 - 62 23 99